Naar de hoofdinhoud

De Speeltuinbende

Project

De Speeltuinbende is een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Samen met hun ouders zetten zij zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan spelen met andere kinderen uit de buurt.

Meer dan 500 gezinnen

De Speeltuinbende is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Dat begon in 2011 met een groepje enthousiaste gezinnen, met kinderen met en zonder handicap. Zij testten speeltuinen op toegankelijkheid en gaven advies over verbeteringen. Deze club is in de loop van de jaren gegroeid tot meer dan 500 gezinnen. Zij hielpen al bij ongeveer 100 speelplekken om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren.

Zelf een bende oprichten

Ouders kunnen ook zelf een Speeltuinbende oprichten, met kinderen uit hun eigen buurt. En ook organisaties zoals gemeentes die ‘samen spelen’ willen stimuleren, kunnen een lokale Speeltuinbende in het leven roepen. Het Gehandicapte Kind helpt deze ouders en organisaties met tips en materialen.

Verder organiseert de Speeltuinbende samenspeelactiviteiten, om kinderen met en zonder handicap te laten ervaren hoe leuk samen spelen kan zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen met de Samenspeelweek in de herfstvakantie en diverse Samenspeelmiddagen door het jaar heen. 

Meer weten of lid worden van de Speeltuinbende? naar de website

Vind meer informatie over samenspelen in onze bieb

Play to Move

Project

Hoe motiveer je kinderen om buiten te gaan spelen en te bewegen? Bijvoorbeeld door aan te sluiten …

Lees meer

EMB Speelbox

Project

De EMB Speelbox is een initiatief van Ik ga EMB!, in samenwerking met Stichting het Gehandicapte …

Lees meer

Scouting voor iedereen

Project

Samen ravotten in de natuur, avonturen beleven en vrienden maken: Scouting is er voor alle …

Lees meer