Naar de hoofdinhoud

Play to Move

Project

Hoe motiveer je kinderen om buiten te gaan spelen en te bewegen? Bijvoorbeeld door aan te sluiten bij hun belangstelling voor (online) apps en games.

Jantje Beton deed dit met de web app Play to Move. Via de computer, tablet of telefoon krijgen kinderen challenges die ze alleen buiten kunnen doen. Waarbij het scherm natuurlijk gewoon binnen blijft.

Een challenge die bij je past

Play to Move kiest challenges die aansluiten bij de speelstijl van het kind. Zo krijgen kinderen automatisch speelopdrachten die interessant voor ze zijn. Voorbeelden van challenges zijn: 'Bouw samen een boomhut' of 'Speel met je buurjongen straatbingo'. Bij elke challenge geeft de app een korte uitleg. Ouders en verzorgers kunnen met een speciale code bevestigen of de kinderen de challenges hebben gedaan, en hoe lang ze erover hebben gedaan. Zo verdienen kinderen punten in het spel.

Ook met handicap

In 2020 is Play to Move getest met kinderen uit heel Nederland vanaf 8 jaar. In samenwerking met de gemeente Den Haag wordt de app nu ook geschikt gemaakt voor kinderen met een handicap.

De methode is ontwikkeld vanuit de Starthub ‘Bewegen in de openbare ruimte’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Jantje Beton verwacht dat de data en onderzoeksresultaten van dit project meer inzicht zullen geven in de manier waarop kinderen buitenspelen en de mate waarin een online platform daar een bijdrage aan kan leveren.

Meer over Play to Move jantjebeton.nl

Vind meer informatie over samenspelen in onze bieb

Stoepranden met een visuele beperking

Project

Twee stoepranden en een bal, veel meer is er niet nodig voor het klassieke balspel ‘stoepranden’. …

Lees meer

Scouting voor iedereen

Project

Samen ravotten in de natuur, avonturen beleven en vrienden maken: Scouting is er voor alle …

Lees meer

NMA Gaming

Project

Ook bij het online spelen moeten kinderen met een handicap gewoon kunnen meedoen met hun …

Lees meer