Naar de hoofdinhoud

Jeugd praat mee over speelplekken Hardenberg

Nieuws 12 July 2021 door SamenSpeelNetwerk

Waar zijn de fijne plekken om buiten te spelen? Moet er een speeltuin komen, een trapveldje of iets anders? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan spelen? Daarover gaat de gemeente Hardenberg in gesprek met de ervaringsdeskundigen: kinderen uit de gemeente.

Nieuwe speelvisie

Na de zomervakantie wil Hardenberg met de kinderen op pad om hun buurt te verkennen. Ook kondigt de gemeente gesprekken en een enquête aan. Zo kan de jeugd meedenken over de nieuwe speelvisie van de gemeente. Ook de Speeltuinbende, het buurt- en jongerenwerk en andere organisaties worden uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen.

Met of zonder beperking

Belangrijk uitgangspunt bij de nieuwe visie is dat iedereen mee moet kunnen doen, met of zonder beperking. Wethouder Mary Looman: "Wij willen graag dat kinderen naar buiten kunnen om te spelen. Maar ook dat ze mee kunnen doen, ongeacht eventuele beperkingen. Hiervoor is het belangrijk dat de buitenruimte uitnodigt tot spelen en samen zijn. We willen dan ook graag van kinderen en jongeren zelf weten wat zij belangrijk vinden."

Lees meer op de gemeentewebsite hardenberg.nl
Ga naar het artikel in de Stentor destentor.nl