Naar de hoofdinhoud

Podcast: Samen spelen doe je zo!

Nieuws 23 June 2023 door SamenSpeelNetwerk

Het SamenSpeelNetwerk presenteert de podcast: Samen spelen doe je zo! Een live podcast met als doel een speelbeweging creëren voor kinderen met een beperking zodat zij makkelijker kunnen meedoen. Hoe? Podcaster Maud Wilms praat erover met o.a. oud-minister Guusje ter Horst en Pauline (13 jaar).

Aflevering Samen spelen doe je zo! Luister de podcast en deel!

Gewone meid met wielen onder billen

'Ik ben ook maar een gewone meid, alleen heb ik wielen onder mijn billen', zegt Pauline krachtig om andere kinderen op te roepen haar te vragen om te spelen in plaats van haar na te staren.

Beluister podcast fragment(en)

Prominente podcastgasten

Tijdens de SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst 4 juni jl. ging Maud Wilms het gesprek aan over ervaringen, uitdagingen en speeltips met: Pauline (Kinderambassadeur), Guusje ter Horst (aanjager Onbeperkt Meedoen); Rick Brink (voormalig minister van Gehandicaptenzaken en pleitbezorger Samen Spelen) en namens het SamenSpeelNetwerk, Henk-Willem Laan (directeur Het Gehandicapte Kind en ouder van een zoon met beperking) én het publiek.

Wat doe jij voor kinderen met een beperking?

Voor kinderen met een beperking zijn naar schatting 9 op de 10 speelplekken niet geschikt. Kinderen moeten toekijken hoe andere kinderen spelen. Hierdoor voelen zij zich té vaak buitengesloten en eenzaam. Luister deze podcast om te weten wat jij kunt doen om te helpen.

Goed om te weten!

Binnenkort verschijnt een tweede aflevering die door Maud Wilms is opgenomen tijdens het leukste inclusieve speelfestival voor kinderen met en zonder beperking: De Grote Samenspeeldag. Een verzameling hartverwarmende gesprekken met kinderen, ouders en speelexperts over samen spelen. Waar ligt de uitdaging? En hoe lukt het wél?

Wil je deze aflevering niet missen? Volg ons op LinkedIn!

Beluister podcast op volgende kanalen:

Apple Podcast, Spotify, Stitcher, Makkelijker Meedoen de Podcast. Abonneer, like en deel "Makkelijker Meedoen De Podcast" in jouw netwerk om zo een positieve verandering te brengen voor kinderen met én zonder beperking. Beluister zeker ook de andere 8 episodes!