Naar de hoofdinhoud

Samen Spelen Tournee gestart

Nieuws 3 July 2024 door SamenSpeelNetwerk

De kop van de Samen Spelen Tournee is er af! Op het gloednieuw geopende Speeleiland in Culemborg kwamen medewerkers van speelplekken en gemeenten, (welzijns)organisaties, financier, ontwerpers, leveranciers, en een schrijver in beweging om inclusief samen spelen verder te brengen in heel Nederland.

Speelexpeditie op Speeleiland Culemborg

Tijdens de Speelexpeditie vertelden Mara en Niki (Kinderraad) over hoe zij mochten meedenken in de totstandkoming van de toegankelijke speelplek; schooldirecteur Kimberly Pouw vertelde hoe de brede school het initiatief nam voor de speelplek, die eerst fungeerde als hondenpoepveld; moeder Hanna L. over de betrokkenheid van de buurt; Ineke Smit (Elk Welzijn) over de belangrijke rol die Stichting ElkWelzijn speelde in het op de kaart zetten van inclusiviteit in het ontwerp, Patricia de Haas-Kraan hoe het SamenSpeelFonds met advies en kennis het balletje voor Samen Spelen verder aan het rollen bracht en wijkmanager Heleen De Boer over de verbindende rol van de gemeente.

Gemeente Culemborg sluit aan bij SamenSpeelNetwerk!

Als kers op de taart ondertekende wethouder Daphne Bijvoet- de Wit, een overeenkomst waarmee de gemeente Culemborg zich officieel aansluit bij het SamenSpeelNetwerk. Zodat, ook andere gemeenten en wethouders geïnspireerd raken door het mooie voorbeeld van het Speeleiland.

Tour agenda

Weten hoe de bal in jouw gemeente gaat rollen?

- Gemeente Franeker Speelplek Mienskipplak Fûgelflecht: donderdag 12 september (half 3 tot half 5).

- Gemeente Goes Speelplek Overtura (datum volgt)

- Gemeente Amsterdam donderdag 14 november de landelijke inspiratiesessie in Amsterdam.

We willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet voor samen spelen voor alle kinderen!