Naar de hoofdinhoud

SamenSpeelFonds: Geld voor Noorden-NL

Nieuws 18 October 2023 door SamenSpeelNetwerk

Het SamenSpeelFonds richt zich dit najaar vooral op speelplekbeheerders en andere stichtingen en verenigingen in Friesland, Drenthe en Groningen om hun speelplek inclusief te maken, óók voor kinderen met een beperking! Zij maken alleen nu kans op een buitenspeelkliko twv €750 naast de fondsbijdrage.

Samen spelen op driewieler

De Week van de Toegankelijkheid drukte ons weer met de neus op de feiten. Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken niet toegankelijk. Ze moeten te vaak aan de zijlijn toekijken hoe andere kinderen wél samen spelen. Hierdoor voelen zij zich vaak buitengesloten en eenzaam.

Nog 21 gemeenten zonder inclusieve speelplek

Er zijn mede dankzij het SamenSpeelFonds in Nederland al 160 échte inclusieve samenspeelplekken waar kinderen met een beperking kunnen meedoen, waar ze bijvoorbeeld niet komen vast te zitten met hun rolstoel of looprekje in een mulle ondergrond. Speeltuin De Korenbloem in Damwâld is zo'n voorbeeld. Mede dankzij de bijdrage van € 20.000 wordt het een fantastische samenspeelplek. Met een rolstoeldraaimolen en een nestschommel. In het Noorden van Nederland zijn er nog 21 gemeenten [zie lijst in noot hieronder] zonder inclusieve samenspeelplek...

In welke gemeente kan een aanvraag worden gedaan?

De oproep geldt voor de speeltuinverenigingen en stichtingen uit de gemeenten: Aa en Hunze, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld, Achtkarspelen, Ameland, De Fryske Marren, Harlingen, Leeuwarden, Noardeast-Fryslân, Ooststellingwerf, Terschelling, Vlieland, Weststellingwerf, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier, Westerwolde 

Oproep

Is jouw speeltuinvereniging of stichting gevestigd in een van de gemeenten in Noord-Nederland waar nog geen inclusieve samenspeelplek is? Vraag dan nu vóór 31 december je financiële bijdrage aan om van jouw speelplek een échte samenspeelplek te maken. Speelplekken in gemeenten door het hele land waar nog geen toegankelijke speelplek kunnen doorlopend een aanvraag indienen. Alleen tijdens deze campagne maken speelplekken in Noord-Nederland kans op een buitenspeelkliko (twv €750)! Ga voor alle informatie naar  www.samenspeelfonds.nl. En kom voor meer inspiratie voor jouw plannen en hulp bij het indienen van jouw aanvraag naar de SamenSpeelFonds Speelexcursie en (gratis) informatiebijeenkomst op woensdag 8 november, 13.00-15.30 uur in: plaats volgt. Aanmelden kan via dit  aanmeldformulier.

Speelexcursie & Informatiebijeenkomst

Kun jij hulp gebruiken bij het aanvragen van de financiering? Kom nu naar de SamenSpeelFonds-subsidieaanvraag-bijeenkomst op 8 november te Beesterzwaag in Friesland. Hier ga je samen aan het werk aan jouw projectplan voor een kansrijke aanvraag bij het SamenSpeelfonds (tot €50.000) en je gemeente. De Speelexcursie is van De bijeenkomst is vrijdagmiddag 24 november; 12.00-14.00 in Het Trefpunt (De Wissel 1), en aansluitend 14.00-15.00 uur speeltuin It Merkelân (adres It Merkelân 24). Beide bijeenkomsten zijn ook los van elkaar te bezoeken.

Meld je nu aan voor de bijeenkomst woensdag 8 november! Aanmelden

Win

Behoort jouw plan tot de eerste 5 toegekende aanvragen, dan krijgt jouw speeltuin een Speeltuinbende buitenspeelkliko (twv €750) - met materiaal als een grote opblaasvoetbal, tikstokken en vrolijk gekleurd parachutedoek - om samen spelen op jouw samenspeelplek te bevorderen.

SamenSpeelFonds

Het SamenSpeelFonds is een initiatief van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is onze droom dat elk kind kan meespelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van alle kinderen! Ze komen jong in aanraking met elkaars situatie en krijgen meer begrip voor elkaar. Daarom dragen we graag financieel bij aan één toegankelijke speelplek per gemeente.

Financiële bijdrage (max 50.000 euro) aanvragen Aanvraag doen!