Naar de hoofdinhoud

SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst: recht op spelen voor alle kinderen!

Nieuws 8 February 2023 door Acquire Publishing. Foto's: Laura Silinquni Fotografie

"Hoe gaan jullie zorgen dat iedereen kan meespelen?", vroeg kinderambassadeur Pauline de deelnemers tijdens de SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst over de samenspeelcultuur op 26 januari 2023 in Theater Regentes in Den Haag. 

Een goedgevulde zaal in een voormalig zwembad
Een goedgevulde zaal in een voormalig zwembad.
Hoe gaan jullie zorgen dat iedereen kan meespelen? Pauline Muijs, Kinderambassadeur van het Gehandicapte Kind

In het voormalig zwembad, borrelde het van de ideeën rond samenspelen. Onze SamenSpeelNetwerk-aanvoerders, VNG vertegenwoordigster, Haagse wipkipdirecteur en het panel voelden zich als een vis in het water toen ze spraken over het recht op spelen voor alle kinderen, het belang voor vriendjes voor iedereen en lokale inclusie. 

In diverse workshops werd onder andere de wens uitgesproken dat het in heel Nederland normaal moet zijn dat er aangepaste speelplekken zijn. Een groep bezocht speeltuin de Verademing, die dankzij ouderbetrokkenheid sinds vorig jaar ook toegankelijk is voor kinderen met een handicap. 

Spelen is leren

De speelse dagvoorzitter Thijs de Lange vatte de bijeenkomst als volgt samen: Spelen is leren! De speelplek is een soort minimaatschappij. We moeten zorgen dat deze inclusief is. Hiervoor kun je subsidie aanvragen bij het SamenSpeelFonds. 

Wil je ook een bijdrage leveren aan een inclusieve speelcultuur? Word dan Beloftemaker. Ben je een speeltuinvereniging? Dan kan je ook nog een projectaanvraag indienen bij het SamenSpeelFonds.

De volgende SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst

De volgende netwerkbijeenkomst van het SamenSpeelNetwerk is op zondag, 4 juni a.s. in Fort de Batterijen in Nieuwegein. Programmadetails volgen t.z.t.