Naar de hoofdinhoud

Tweede Kamer neemt twee moties aan over samen spelen

Nieuws 14 December 2021 door SamenSpeelNetwerk

Het was een mooie week voor samen spelen! De Tweede Kamer heeft twee moties aangenomen die de regering oproepen om geld beschikbaar te stellen voor het aanpassen van speeltuinen. Zodat meer speelplekken ook geschikt worden voor kinderen met een beperking en niemand wordt buitengesloten.

Foto van Rick Brink
Rick Brink

In 2019 werd het SamenSpeelAkkoord ondertekend door onder andere Het Gehandicapte Kind, Jantje Beton en het ministerie van VWS. Afgelopen week stemde de Tweede Kamer in met de moties waarin de regering gevraagd wordt zich meer in te zetten voor de doelstellingen van het SamenSpeelAkkoord. Een van deze doelstellingen is het realiseren van meer inclusieve samenspeelplekken in Nederland. In iedere gemeente zou minimaal één geschikte speelplek moeten zijn voor kinderen met en zonder handicap.

De afgelopen tijd hebben Jantje Beton en het Gehandicapte Kind zich hard ingezet om dit verzoek onder de aandacht te krijgen bij de kamerleden. Met succes! Rick Brink maakte een video waarin hij laat zien hoe de stemming verliep en wat dit zoal betekent voor samen spelen.

Motie meer toegankelijke speeltuinen aangenomen

Hoe gaan het verder? In de komende maanden gaan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Jantje Beton en het Gehandicapte Kind in gesprek met de overheid en wordt er in het voorjaar van 2022 een terugkoppeling gemaakt naar de Tweede Kamer. Zo komen we stap voor stap dichterbij ons doel!

"Voor alle kinderen is het van groot belang om samen te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Kinderen met een beperking horen erbij, dus het moet heel normaal worden dat speeltuinen voor alle kinderen toegankelijk worden" SP-kamerlid Van Nispen