Naar de hoofdinhoud
Speelplek

De Greiden

Smelleken 23, Heerenveen

Voorzieningen

  • Verharde paden
  • Omheining
  • Zintuigelijke elementen
  • Samenwerk/samenspeel mogelijkheden
  • Samenspeelactiviteiten
  • Toegankelijke en schaduwrijke rustplekken
  • Vermelding toegankelijkheid/welkom op site en kanalen

Links

Deel deze pagina op

Welkom op de website van Speeltuinvereniging De Greiden in Heerenveen! Onze speeltuin meet 3500 m2 en heeft 17 toestellen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Hiermee bieden wij een grote, veilige en uitdagende speeltuin voor de kinderen uit de wijk De Greiden! We nodigen jullie van harte uit om bij ons te komen spelen! De speeltuin is vrij toegankelijk. Hou de activiteiten-pagina in de gaten voor komende activiteiten! Ook kan er bij ons op een klein betegeld voetbalveldje worden gevoetbald. En basketbal je liever, ook dan ben je op het juiste adres!

Toegankelijkheid voor iedereen in de speeltuin. Dat is waar wij nu druk mee bezig zijn. Dus deze pagina gaat de komende tijd nog meer uitgebreid worden. Tips en ideeën voor een betere toegankelijkheid? Graag krijgen we die te horen. We werken op dit moment o.a. samen met de Speeltuinbende, Jantje Beton, BuitenGewoon de Greiden, Caleidoscoop, stichting MOM en de gemeente Heerenveen om onze speeltuin mooi te maken voor iedereen.

Voor nu al een paar dingetjes die misschien handig zijn voor ouders om te weten.

– Onze speeltuin heeft 1 hoofdingang. Verder zijn er aan beide zijkanten nog een in- / uitgang. Aan de achterzijde zit er ook nog eentje, maar deze is op slot en is alleen toegankelijk voor de gemeente.
– Er is geen toilet aanwezig. Het dichtstbijzijnde (invaliden)toilet is bij Wijkcentrum de As en hier mogen wij tijdens openingstijden gebruik van maken.
– Er is (nog) geen speciale invalidenparkeerplaats aanwezig voor de speeltuin, wel zijn er verschillende gewone parkeerplaatsen en zijn er ruimere parkeerplekken aanwezig op het parkeerterrein van winkelcentrum de Greiden aan de Jister in Heerenveen / bij wijkcentrum de As.
– De speeltuin beschikt over meerdere verharde paden. De meeste speeltoestellen staan op valzand, maar het speeltoestel in het midden van de speeltuin staat op rubberen tegels.
– Er is een betegeld voetbal- en basketbalveld. Waar natuurlijk ook prima andere sporten op beoefend kunnen worden.
– In de speeltuin staan verschillende bankjes om even uit te rusten en er is een grote picknicktafel aanwezig voor in de speeltuin.
– Er is een watertappunt aanwezig. Het kan zijn dat deze in de winterperiode uitgeschakeld staat.