Naar de hoofdinhoud
Speelplek

OERRR Speelnatuur de Slotplaats

Foarwurker Wei 3, Bakkeveen

Voorzieningen

  • Verharde paden
  • Omheining
  • Toegankelijke en schaduwrijke rustplekken
  • Samenspeelactiviteiten
  • Speeltoestellen bespeelbaar voor kinderen met een handicap
  • Samenwerk/Samenspeelmogelijkheden
  • Zintuigelijke elementen
  • Vermelding toegankelijkheid/welkom op de site en kanalen

Links

Deel deze pagina op

De Slotplaats is een eeuwenoud landgoed in een bosrijke omgeving. Bakkeveen ligt zelfs in één van de grotere bosgebieden in Friesland. Op landgoed de Slotplaats is een toffe Speelnatuur van OERRR gerealiseerd. Kinderen kunnen struinen door het bos, klimmen en hutten bouwen, kliederen bij de waterpomp en als echte jonkvrouwen en jonkheren avonturen beleven bij de sterrenschans. Voor de allerkleinsten is er een speciale plek met zand en boomstammetjes. Ouders en grootouders kunnen een oogje in het zeil houden vanaf het terras van het theehuis en genieten van een hapje of drankje bij het haardvuur.

In de OERRR Speelnatuur staat een verticale xylofoon waarmee je echte muzikale tonen kunt maken! Verder zijn er meerdere klimbomen, een minischans en een waterpomp met een riviertje. Allemaal gemaakt van materiaal uit het eigen bos. Deze natuurlijke speelplaats is ook toegankelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Voor de allerkleinsten is er een speciale afgesloten plek met zand en boomstammetjes.

Sla de wandeling, een uitgestippelde route, langs de klassieke tuin, door statige beukenlanen en het Sterrebos niet over als je hier bent! Deze wandelroute, genaamd het Pronkrondje, is 1,2 km lang. De route is ook geschikt gezinnen met een wandelwagen of buggy, of voor mensen in een rolstoel. De paden zijn gemaakt van een stevige zandgrond. Deze route is gemarkeerd met gele pijlen.

Toegankelijk voor ieder kind

De Speelnatuur van OERRR de Slotplaats is toegankelijk voor alle kinderen. Ook voor kinderen met een beperking. Paden zijn extra breed en verhard gemaakt. De waterpomp is op ideale hoogte geplaatst evenals de picknickbanken. Hierdoor is het mogelijk dat alle kinderen, met of zonder beperking samen kunnen spelen.

Handig om te weten:

Vergeet je schone kleren niet, want vies worden mag!
Honden zijn niet toegestaan in de Speelnatuur van OERRR de Slotplaats.
Er is geen toezicht aanwezig.

Leden van OERRR hebben gratis toegang tot het speelbos op De Slotplaats. Niet-leden betalen € 1,50. Aanmelden als lid van OERRR kan via natuurmonumenten.nl/kinderen (Voor €1,25 per maand en krijg regelmatig leuke dingen toegestuurd om de natuur te ontdekken, afhankelijk van de leeftijd)