Naar de hoofdinhoud
Speelplek

OERRR Speelnatuur Schiermonnikoog

Prins Bernhardweg 1, Schiermonnikoog

Voorzieningen

  • Verharde paden
  • Toegankelijke en schaduwrijke rustplekken
  • Samenspeelactiviteiten
  • Speeltoestellen bespeelbaar voor kinderen met een handicap
  • Samenwerk/Samenspeelmogelijkheden
  • Zintuigelijke elementen
  • Vermelding toegankelijkheid/welkom op site en kanalen

Links

Deel deze pagina op

Ontdek Speelnatuur op Schiermonnikoog. Lekker ravotten in het kreupelhout, kliederen met water en zand en kruipen door de griezelgreppel van wilgenstruiken. Neem je ouders mee naar het Hazenweitje en de Berkenplas. Hier kun je de hele dag spelen, bouwen en zwemmen in de natuur. Speelnatuur op Schiermonnikoog is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 99 jaar.

Speelnatuur op Schiermonnikoog kun je vinden langs het Cornelis Visserpad, in het gebied tussen het speelbos, het Hazenweitje en de Berkenplas. In het speelbos van Speelnatuur is er veel te beleven voor kinderen van 0-3 jaar het is ook de perfecte plek om te picknicken. Ga met de kinderen op zoek naar de boomhut, loop door de griezelgreppel, speel met water bij de waterpomp, bouw een zandkasteel, oefen je evenwichtsgevoel op de boomstammetjes, klim en klauter door het bos. Zijn jullie al moe? Op een kleine afstaand van het bos vind je horecabedrijf De Berkenplas waar je even kunt uitrusten en alle buikjes vullen met een lekkere pannenkoek.

Voor grotere kinderen die niks van Speelnatuur willen missen is er de kreukelkaart. Haal de Kreukelkaart bij de VVV, de Berkenplas of het bezoekerscentrum. Met de kreukelkaart op zak kun je extra opdrachten uitvoeren en weet je alle Speelnatuur plekken tussen het bos en de Berkenplas vinden. Beklim een boom, loop het blinddoek pad, balanceer op boomstammen boven de sloot, bereik het eilandje van de plas met de trekpont, zwem in de berkenplas, ga lekker chillen in een hangmaat of huur een kano.

Op Schiermonnikoog is Speelnatuur voor iedereen toegankelijk. Kinderen die zich in een rolstoel verplaatsen kunnen speelnatuur beleven en meedoen met andere kinderen. De "Familieroute Berkenplas" is special ontwikkeld voor bezoekers met een beperking en loopt langs het speelbos, de Berkenplas en speelnatuur. Vanuit hun rolstoel kunnen kinderen meespelen met de waterpomp en kliederen met water en zand uit de goten. Bij de berkenplas is een rolstoel met brede banden beschikbaar voor kinderen die van het schelpenpad af willen om verder het bos in te trekken. Bij de plas is ook een betonplatform gemaakt voor kinderen die met de rolstoel het water in willen. Via het schelpenpad kun je een rondje maken langs de plas, de houten xylofoon bespelen of lekker uitrusten in een hangmaat. Aan de randen van de plas vind je ook een grote picknicktafel geschikt voor bezoekers die zich in een rolstoel verplaatsen.