Naar de hoofdinhoud
Speelplek

Speeltuin de Koe

Nijkampvaart 2, 's-Gravenhage

Voorzieningen

  • Verharde paden
  • Zintuigelijke elementen
  • Vermelding toegankelijkheid/welkom op site en kanalen
  • Toegankelijke en schaduwrijke rustplekken (ook voor ouders ter toezicht)
  • Speeltoestellen bespeelbaar voor kinderen met een handicap
  • Samenspeelactiviteiten
  • Samenwerk/samenspeel mogelijkheden (zoals met zand of water)

Links

Deel deze pagina op

Hoe ziet de toegankelijke speeltuin voor iedereen er uit? Om te beginnen is er een groot klimtoestel, waarop kinderen kunnen klimmen en waar kinderen met hun rolstoel op en af kunnen rijden. Ook staat er een draaitoestel waarin kinderen in rolstoel en zonder rolstoel tegelijkertijd kunnen draaien. Een vlakke ondergrond en duidelijke belijning zorgen ervoor dat kinderen die moeilijk kunnen zien, hier ook veilig kunnen spelen. Bijzonder is verder de beleeftuin, met planten die je kan voelen en ruiken. Deze is speciaal aangelegd voor de bewoners van de vlakbij gelegen zorglocatie van Ipse De Bruggen, die hier samen met hun familie komen.

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid): “Buiten spelen in een stad als Den Haag is niet vanzelfsprekend. De ruimte is beperkt en moet met veel andere gebruikers worden gedeeld. Juist daarom zijn speelplekken belangrijk. Ik ben dan ook heel blij met deze bijzonder inclusieve speeltuin voor kinderen met een zonder beperking. En wat het extra bijzonder maakt, zijn de gemaakte afspraken om deze speeltuin schoon en netjes te houden, waarbij ouders en kinderen uit de buurt, sociaal werkers, de wijkagent en het stadsdeel samenwerken”.

Een opnieuw ingerichte inclusieve speeltuin voor alle kinderen uit de Waterwijk in Den Haag. Toegankelijk gemaakt voor zowel kinderen met als zonder beperking. Hier is o.a. een op maat gemaakte en vrolijk gekleurde Vrijbuiter-speelcombinatie geplaatst. Die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en uitdagend speelplezier biedt voor ieder kind. Het is één van de (nu nog) 3 inclusieve Haagse speeltuinen, die zo zijn ingericht dat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Zodat deze speeltuin voor iedereen een volwaardige en uitdagende speelbeleving biedt. De speelplek vervult hiermee een regionale en zeer belangrijke maatschappelijke rol in de buurt.