Naar de hoofdinhoud
Speelplek

Speeltuin Lotuspark

Snakkeburen 8, Ulrum

Voorzieningen

  • Verharde paden
  • Samenspeelmogelijkheden
  • Samenspeelactiviteiten
  • Toegankelijke rustplekken
  • Vermelding toegankelijkheid op website en sociale media

Links

Deel deze pagina op

Het Lotuspark is een speeltuin in Ulrum. Toch is de speeltuin geen standaard speeltuin en dat maakt de speeltuin bijzonder. Het plan voor de speeltuin kwam van twee buren die naast een braakliggend terrein woonden. Op het terrein, waar eerst een hoveniersbedrijf met de naam Lotus zat, lag nu helemaal niets en was ruimte genoeg om een mooie speeltuin te maken. Er werden kinderen bij gehaald, speeltuinen bezocht en tekeningen gemaakt van hoe een mooie speeltuin er uit moest zien.

Er werd een plan gemaakt voor een ontmoetingsplek en een speeltuin in één. Er kunnen kinderen spelen, op houten speeltoestellen, zelf ontworpen en net even anders dan bijvoorbeeld een metalen draaimolen. Er kwamen bankjes en picknicktafels om te kunnen zitten, eten en praten. Daarnaast moest het park ook toegankelijk worden gemaakt voor mensen met een beperking.

Met het plan in de hand werden er vele instanties aangeschreven voor een subsidieaanvraag. De subsidies werden verstrekt, het stuk land gekocht, de materialen besteld en met hulp van vrijwilligers werd het speelpark in elkaar gezet. Op vrijdag 24 april 2014 werd het park geopend en inmiddels zijn er al verschillende bussen met kinderen geweest om in Ulrum te kunnen spelen. Met het Lotuspark ligt in het centrum van Ulrum een mooi, kleurrijk en uniek speelpark. Zoals op de website te lezen is: een beleefpark voor jong en oud.