Naar de hoofdinhoud
Speelplek

'T Kwekkeltje

Sportlaan 14A, Rosmalen

Voorzieningen

  • Invalideparkeerplaats
  • Miva toilet
  • Verharde paden
  • Toegankelijke en schaduwrijke rustplekkn
  • SamenSpeelActiviteiten
  • Speeltoestellen bespeelbaar voor kinderen met een handicap
  • Vermelding toegankelijkheid/welkom op site en kanale

Links

Deel deze pagina op

Midden in een woonwijk in Rosmalen vind je een goed verzorgde en uitgebreide speeltuin voor jong en oud dat Speeltuin 't Kwekkeltje heet!

Je vindt er een kabelbaan, glijbanen voor elke leeftijd en voor de allerkleinste een zandbank met leuke speeltoestellen. Ook kunnen de kids los met de waterbaan, balaseren over vlotte en klim en klauteren.

Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen natuurlijk toegankelijk voor kinderen met een handicap, tevens zijn geleidehonden van harte welkom.

De NSGK Speeltuinbende onthulde op zaterdag 25 april 2015 om 13.30 uur in speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Daarmee is ’t Kwekkeltje de 25ste ambassadeur Samen Spelen van Nederland.

Zaterdag 30 november 2013 heeft de NSGK Speeltuinbende een bezoek gebracht bij speeltuin ‘t Kwekkeltje in Rosmalen om te kijken of onze speeltuin geschikt is voor mindervalide kinderen. Naar aanleiding hiervan hebben we een project uitgevoerd om onze speeltuin nog geschikter te maken voor mindervalide kinderen. Uit de scan van de NGSK speeltuinbende kwamen de volgende pluspunten naar voren:

Er is een ruime invalidenparkeerplaats dichtbij de ingang. De route van de parkeerplaats naar de speeltuin is obstakelvrij en veilig.
Door de hele speeltuin loopt een ruim, goed berijdbaar, voelbaar en redelijk zichtbaar pad. Door het pad te volgen kom je door de hele speeltuin
Het MiVa-toilet is in het paviljoen. Het is alleen te gebruiken als het paviljoen open is. Het gebouw is open als er een beheerder is. De beheerder is aanwezig op woensdag-, zaterdag en zondagmiddag.
Dit kun je onder meer bij ons doen:

Huisjes en hutjes op een rustige plek en aan de rand van de speelplek zijn voor deze kinderen nodig om mee te kunnen spelen en zich veilig te voelen. Zulke plekjes zijn er voldoende in ’t Kwekkeltje.
De verkeerstuin is drempelvrij te betreden. Voor veel kinderen in een rolstoel is rijden spelen. Rondrijden in een verkeerstuin is erg leuk.
Voor jonge kinderen zijn er twee schommels. Eén schommel is extra breed en biedt extra steun. Fijn voor kinderen die minder stabiel zitten.
Verstoppertje spelen kan prima in ’t Kwekkeltje. Er zijn allerlei natuurlijke verstopplekken en huisjes en hutjes.