Naar de hoofdinhoud

Den Haag opent nieuwe samenspeelplek in Leidschenveen-Ypenburg

Nieuws 6 December 2021 door SamenSpeelNetwerk

Aan de Katschiplaan in stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg is een nieuwe, inclusieve speeltuin te vinden voor kinderen met en zonder beperking. Bovendien investeert het stadsbestuur in het vernieuwen van speelplekken én in het toegankelijker maken van speelplekken voor kinderen met een handicap.

Bron: Gemeente Den Haag

In het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Het is dan ook heel belangrijk om goede mogelijkheden te hebben om lekker buiten te spelen. Met de nieuwe speelplek aan de Katschiplaan is het stadsdeel een inclusieve speelplek rijker, waar kinderen met en zonder handicap heerlijk samen kunnen spelen. Zo zijn er rolstoeltoegankelijke trampolines, is er een Sona aanwezig (interactief geluidspeeltoestel voor buiten) en kan er samen geschommeld worden in een mand-zitschommel. De speelplek is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende partijen, zoals onder andere de jeugdraad van Ypenburg, speelleverancier Yalp en stichting Voorall, een stichting die zich inzet voor Hagenaars met een beperking.

Den Haag telt meer dan 590 speelplekken waarvan een deel toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Om het samen spelen tussen kinderen met en zonder handicap te stimuleren investeert het stadsbestuur in samenspeelplekken, waar speeltoestellen zullen staan die toegankelijk zijn voor kinderen die hulpmiddelen gebruiken. Ook wordt gedacht aan een geschikte ondergrond voor de speelplek.

“Verspreid over de stad richten we er een aantal in als samenspeelplekken: speelplaatsen die extra zijn aangepast om de speelwaarde en toegankelijkheid voor kinderen met een beperking te verhogen. Samen leven begint met samen spelen” Wethouder Kavita Parbhudayal

Wil je graag samen spelen in Den Haag? Kijk dan eens naar onze landkaart vol SamenSpeelPlekken. Hier vind je bijvoorbeeld Speeltuin De Koe, een speeltuin die toegankelijk is voor iedereen.

Weet je andere samenspeelplekken in Den Haag of ergens anders in Nederland? Deze kun je hier aanmelden en wie weet verschijnt deze speelplek op onze landkaart! Zo helpen we samen om het spelen tussen alle kinderen te bevorderen.

Meer speelplekken in jouw gemeente? Wat kan ik doen als gemeente?
Gemeente Den Haag is één van onze beloftemakers Ook beloftemaker worden?

Bron: Gemeente Den Haag