In Nederland zijn nog te weinig speelplekken waar álle kinderen – met én zonder beperking – samen kunnen spelen. Het SamenSpeelFonds zet zich in voor een inclusieve samenleving. Wij willen in elke gemeente minstens één samenspeelplek, zodat er geen kinderen langs de zijlijn staan. Scroll door naar beneden, om de aanvraag te starten!
Wil je aan de slag met een samenspeelplek in jouw gemeente? Doorloop onderstaande 4 stappen en start de aanvraag voor de een financiële bijdrage.
Voor je begint met je aanvraag, is het belangrijk om te weten of jouw woonplaats in aanmerking komt voor een bijdrage. Het SamenSpeelFonds wil eerst in elke gemeente minimaal één samenspeelplek realiseren. Zodat álle kinderen in hun eigen buurt kunnen buitenspelen. Download de lijst via onderstaande button. Bij twijfel: stuur een e-mail naar: info@samenspeelfonds.nl of bel met de infolijn: 085- 020 36 20
Advies nodig? Mail: info@samenspeelnetwerk.nl Tel: 085 - 020 36 20
Je kunt verder gaan naar
Lees de voorwaarden waar je aan moet voldoen
Om een goede aanvraag te doen, is het belangrijk dat je voldoet aan een aantal voorwaarden. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.
Jullie voldoen aan alle voorwaarden. Je kunt verdergaan naar
Verzamel de juiste documenten en vul ze in
Om je aanvraag voor een bijdrag goed voor te bereiden, vragen we je een aantal documenten te verzamelen. Zo heb je ze direct paraat je straks je aanvraag definitief gaat indienen bij stap 4. Een goede voorbereiding is het halve werk!
Je gaat een projectplan maken. Belangrijk is dat de volgende onderdelen hierin terugkomen. Hulp nodig? Kijk dan ook eens op de pagina met tips en advies.
Je projectplan bevat een activiteitenplan. Daarin staat beschreven hoe je samenspelen voor kinderen met en zonder beperking gaat stimuleren. Hoe pak je dit aan? Welke ideeën heb je hierover. Zijn er organisaties zoals scholen of buurtwerk in de buurt die je hierbij kunnen helpen?
Je kunt verder gaan naar
Heb je alle documenten compleet? Dan kun je jouw persoonlijk account aanmaken in de SamenSpeelFonds aanvraag omgeving. Dit doe je door op onderstaande button: Bijdrage aanvragen, te klikken. Als je eenmaal bent ingelogd kun je het aanvraagformulier invullen en de eerder verzamelde documenten toevoegen aan de bijlages. Je hoeft je aanvraag niet in 1x af te ronden, je gegevens worden tussentijds opgeslagen en als je opnieuw inlogt kun je je aanvraag verder afronden. Onze voorkeur heeft wel om alle documenten in één keer te uploaden, zodat we de aanvraag snel en volledig kunnen beoordelen.
We kunnen alleen aanvragen in behandeling nemen die compleet zijn en aan de voorwaarden voldoen. Na uiterlijk 4 weken laten we je weten of we je aanvraag in behandeling nemen.
Heb je een vraag? Meld je dan aan voor een informatiebijeenkomst of stel je vraag via info@samenspeelnetwerk.nl
Bij het SamenSpeelNetwerk en SamenSpeelFonds hanteren wij de term samenspeelplek. Een samenspeelplek, ook wel inclusieve speelplek, is een plek waar álle kinderen samen kunnen spelen, ook kinderen met een handicap. De speelplek is goed toegankelijk, en alle kinderen voelen zich er welkom en uitgenodigd om mee te doen.
Voor een samenspeelplek gelden diverse richtlijnen, bijvoorbeeld voor de speeltoestellen en speelaanleidingen, voor het ontwerp van de speelplek, voor de faciliteiten en voor de speelcultuur. Wil jij weten waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden? Dat lees je in onze Richtlijnen.
Het SamenSpeelFonds verstrekt geen bijdrage aan gemeenten of andere overheden. Een organisatie in je gemeente kan wel een aanvraag indienen, bijvoorbeeld een speeltuinvereniging of een buurtwerkorganisatie. Het is belangrijk dat de aanvragende organisatie een aanvraag voor cofinanciering indient bij de gemeente. Wanneer de gemeente niet bijdraagt ontvangen we graag de afwijzingsbrief. Of de gemeente wel of niet mee financiert, telt mee bij onze afweging om wel of niet bij te dragen.
Staat jouw vraag er niet bij? Check dan eerst hier of jouw vraag ertussen staat. Zo niet, stuur een e-mail naar: info@samenspeelnetwerk.nl. Je kunt ook bellen met de informatielijn van het SamenSpeelNetwerk op T: 085- 020 36 20
Staat je vraag hier niet tussen? Bekijk alle Veelgestelde vragen.