Naar de hoofdinhoud
SamenSpeelFonds

Over het SamenSpeelFonds

Het SamenSpeelFonds is een initiatief van Jantje Beton en het Gehandicapte Kind. Ons gezamenlijke doel is dat álle kinderen, met en zonder handicap, samen kunnen buitenspelen. Om dat te bereiken willen we dat er in elke gemeente minimaal één samenspeelplek is waar álle kinderen zich welkom voelen.

Mason met braces op de schommel met in beeld de tekst: Onbeperkt spelen: Ik ben er klaar voor

We doen het samen

Dat kunnen we niet alleen. Daarom hebben we het SamenSpeelNetwerk in het leven geroepen; een kennisnetwerk van meer dan 50 organisaties die hun krachten bundelen om samen spelen mogelijk te maken. Dit draagt bij aan ambitie nr. 2 van het SamenSpeelAkkoord: Meer samenspeelplekken, zodat ieder kind met een beperking in de eigen woonomgeving kan spelen met andere kinderen.

Wat het SamenSpeelFonds doet

Om een samenspeelplek te realiseren is geld nodig, bijvoorbeeld om speeltoestellen aan te schaffen, een stevige ondergrond aan te leggen, sanitair toegankelijk te maken of medewerkers te trainen. Voor een bijdrage in dergelijke kosten kun je een beroep doen op het SamenSpeelFonds (lees meer). Daarnaast helpen we je natuurlijk graag met onze kennis en ervaring. Zo organiseren we de SamenSpeelFonds Informatiebijeenkomsten waar speelplekken geholpen worden om een goede passende aanvraag te schrijven. Zie daarvoor onze agenda (op de homepage).

Mogelijk gemaakt door

Het SamenSpeelFonds kan een mooie start maken dankzij een grote gift van de Nationale Postcode Loterij. Om in elke gemeente een samenspeelplek te kunnen realiseren, zoeken we nog naar aanvullende financiële partners.