Naar de hoofdinhoud

Samen Spelen Tournee Franeker

Nieuws 5 August 2024 door SamenSpeelNetwerk

Werk jij bij een speeltuin, gemeente of als zorgprofessional in Franeker e.o.? Opgelet! Ontdek op de splinternieuwe inclusieve ontmoetingsplek It Mienskipsplak Fûgelflecht in Franeker, Fryslân hoe jouw speelomgeving een inclusieve plek wordt waar álle kinderen onbeperkt kunnen samenspelen.

Meld je hier aan! Aanmelden

De kop van de Samen Spelen Tournee is er af! Op het gloednieuw geopende Speeleiland in Culemborg kwamen medewerkers van speelplekken en gemeenten, (welzijns)organisaties, financier, ontwerpers, leveranciers in beweging om inclusief samen spelen verder te brengen. Nu is regio Noord-Nederland aan de beurt. Hier werd op 26 juli 2024 de inclusieve ontmoetingsplek It Mienskipsplak Fûgelflecht feestelijk geopend.

🗓 Datum: donderdag 12 september 2024

🕒 Tijd: 14.30 - 16.30 uur

📍 Locatie: wijkgebouw De Terp, C.F. Engelhardstraat 28, Franeker, Fryslân

Neem deel aan de gratis inspiratiesessie: 

  • Krijg tijdens een speelexpeditie tips voor een inclusieve speelplek waar alle kinderen zich welkom voelen.

  • Ga in gesprek met deelnemers vanuit gemeenten, speelruimteontwerpers, ouders, buurtbewoners, zorgprofessionals, wetenschappers, scholen, kinderopvang en kinderwerk. En hoor hoe jij vanuit jouw rol een bijdrage kunt leveren.

  • Wissel ideeën uit en versterk de samenwerking in jouw regio. 

  • Krijg persoonlijk advies over het ontwikkelen van een samenspeelplek in jouw gemeente vanuit het SamenSpeelFonds. Zo kun je o.a. nagaan of de speeltuin een financiële bijdrage kan vragen bij het SamenSpeelFonds. 

Vervul voorbeeldrol voor hét verschil

Speelplekken, zoals speeltuinen en kinderboerderijen, zijn van onschatbare waarde voor elke gemeenschap. Nog steeds zijn 9 van de 10 speelplekken ontoegankelijk voor kinderen met een beperking. Helaas, ook rond Franeker (denk aan regio Friesland, Groningen en Drenthe). Als beleidsadviseur, speeltuinbeheerder of welzijnsorganisatie heb jij de kans om het verschil te maken. Door het omarmen van toegankelijkheid en het aanmoedigen van andere speeltuinen in jouw regio om hetzelfde te doen, streven we naar het creëren van veilige en inclusieve speelomgevingen waar alle kinderen kunnen spelen, leren, groeien en vriendschappen sluiten.

Meld je aan en kom!

Meld je voor nu aan voor deze belangrijke bijeenkomst en nodig je netwerk uit! Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar.